Az alumínium nyílászárók előnyei:

Élettartamuk többszöröse a más anyagból készülteknek. Nem rozsdásodnak, nem deformálódnak, könnyűek, a nap sugarai sem fognak rajtuk, semminemű utólagos kezelést nem igényelnek. Egyik legfontosabb előny a rendkívüli stabilitás, mert kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A standard méretek mellett akár egyedi méretben, a megrendelő kívánsága szerint is készülhetnek. Az alumínium ajtók kiválóan alkalmasak társasházi bejárati ajtó létesítésére is, hiszen sokkal jobban bírják a nagy igénybevételt mint a műanyag bejárati ajtók.

Aliplast termékek:

IMPERIAL aluminium ablak:

Az IMPERIAL alumínium ablak rendszer vékony profilja révén szembeötlő. Kialakítása egyenes vonalú és időtálló. Az IMPERIAL ablakok több kamrás, 77 mm bemaratási mélységű profilokkal rendelkeznek. A többlépcsős hőrekeszes szigetelési rendszer az ablaknak kiváló hőszigetelési tulajdonságokat kölcsönöz. Az IMPERIAL ablakok mond új, mint felújított épületekben alkalmazhatóak. A legkiválóbb minőségű vasalás magas használati komfortot biztosít a termék teljes élettartama alatt.

Az IMPERIAL rendszer számos nyitási lehetőséget nyújt:
–    bukó, nyíló, bukó-nyíló funkció
–    vízszintes és függőleges tengelyen forgatható ablak
–    lengő és tolóajtó
–    vitrin

Profil3 kamrás profil 2 szigeteléssel
Légkamrák száma a keretben3
Légkamrák száma a szárnyban3
Szigetelőszalagok2x EPDM (gumi)
Hővezetési tényező keret & szárnyUf = 1,9 W/m2K
Keret beépítési mélysége65 mm
Üvegezés max. szélessége51 mm
Üvegezés min. szélessége4 mm
Az ablak U értéke 1200×1500Uw = 1.0 W/m2K (duplakamrás csomag + TGI)
Duplakamrás csomag, Hővezetési tényező4-12-4-12-4 / U = 0.6 W/m2K
Duplakamrás csomag, Hő távtartó kerettávtartó keret – TGI
Duplakamrás csomag,Töltőgázargon
Konstrukciós elválasztó keret77, 87, 98 mm
VasalásFAPIM
Ablak pozíciózárva, nyitva, bukva, mikroszellőzés
Ablak szín verzióIGP RAL K7 Classic

SUPERIAL aluminium ablak:

Az IMPERIAL alumínium ablak rendszer korszerű, egyenes vonalú kinézetű. A termikusan elválasztott aluprofil kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A SUPERIAL ablakok tripla kamrás hőrekeszekkel rendelkeznek. A hőleválasztás és a több lépcsős tömítési rendszer az ablaknak kimagasló hőszigetelési paramétereket kölcsönöz. Az egyenes vonalú profil a SUPERIAL ablakrendszernek vonzó és modern megjelenést kölcsönöz. A legkiválóbb minőségű vasalás magas használati komfortot biztosít a termék teljes élettartama alatt.

A SUPERIAL rendszer számos nyitási lehetőséget nyújt:
– bukó, nyíló, bukó-nyíló funkció
– forgószárny
– párhuzamos tolóajtó
– üvegezett ajtó rendszer

Profil3 kamrás profil 2 szigeteléssel
Légkamrák száma a keretben3
Légkamrák száma a szárnyban3
Szigetelőszalagok2x EPDM (gumi)
Hővezetési tényező keret & szárnyUf = 1,61 W/m2K
Keret beépítési mélysége75 mm
Üvegezés max. szélessége61 mm
Üvegezés min. szélessége14 mm
Az ablak U értéke 1200×1500Uw = 0.9 W/m2K (duplakamrás csomag + TGI)
Duplakamrás csomag, Hővezetési tényező4-12-4-12-4 / U = 0.4 W/m2K
Duplakamrás csomag, Hő távtartó kerettávtartó keret – TGI
Duplakamrás csomag,Töltőgázargon
Konstrukciós elválasztó keret77, 87, 98 mm
VasalásFAPIM
Ablak pozíciózárva, nyitva, bukva, mikroszellőzés
Ablak szín verzióIGP RAL K7 Classic

STAR aluminium ablak:

A STAR korszerű alumínium ablak rendszer vonzó műszaki paraméterekkel és lenyűgöző egyenes vonalú mintával rendelkezik. Korszerű több kamrás hőrekeszes rendszer, bemaratás mélység 80 mm.

Az aluprofil termikus elválasztása optimális hőszigetelést biztosít. A többlépcsős szigetelési rendszer a STAR alumínium ablakban kimagasló hőszigetelő és tömítő értékeket eredményez. Az egyenes vonalú profil a STAR ablakrendszernek vonzó és modern megjelenést kölcsönöz. A legkiválóbb minőségű vasalás magas használati komfortot biztosít a termék teljes élettartama alatt.

A STAR rendszer számos nyitási lehetőséget nyújt:
– dönthető, nyitó, dönthető-nyitó funkció
– forgószárny
– párhuzamos tolóajtó
– üvegezett ajtó rendszer

Profil 3 kamrás profil 2 szigeteléssel
Légkamrák száma a keretben 3
Légkamrák száma a szárnyban 3
Szigetelőszalagok 2x EPDM (gumi)
Hővezetési tényező keret & szárny Uf = 1,18 W/m2K
Keret beépítési mélysége 90 mm
Üvegezés max. szélessége 73 mm
Üvegezés min. szélessége 14 mm
Az ablak U értéke 1200×1500 Uw = 0.8 W/m2K (duplakamrás csomag + TGI)
Duplakamrás csomag, Hővezetési tényező 4-12-4-12-4 / U = 0.6 W/m2K
Duplakamrás csomag, Hő távtartó keret távtartó keret – TGI
Duplakamrás csomag,Töltőgáz argon
Konstrukciós elválasztó keret 80, 90 mm
Vasalás FAPIM
Ablak pozíció zárva, nyitva, bukva, mikroszellőzés
Ablak szín verzió IGP RAL K7 Classic

Aluprof termékek:

MB-60:

A rendszer profiljainak háromkamrás felépítésük van. Az ablak profildarabok beépítési mélysége: 60 mm (tok), 69 mm (szárny), az ajtó esetében pedig: 60 mm és 60 mm. A tok és a szárny profildarabok értékei – az ablak bezárt állapotában kívülről egysíkú hatást keltenek, míg az ajtó esetében a szárny és a tok összesimuló felület hatását keltik. A profilok alakjának köszönhetően karcsú és ellenálló ablak illetve ajtó szerkezetek hozhatók létre.

Az MB-60 rendszer fontos tulajdonsága a profilok, többek között a tokok, a szárnyak és a hevederek hajlíthatósága, ami különböző ívek és íves konstrukciók kialakítását teszi lehetővé.

MB-70:

Korszerű alumínium rendszer, amely hő- és hangszigetelést igénylő kültéri építési beépítések pl. különböző típusú ablakok, ajtók, szélfogók, vitrinek és térkonstrukciók kivitelezésére használható.

A rendszer profiljainak háromkamrás felépítésük van. Az ablak profildarabok beépítési mélysége: 70 mm (tok), 79 mm (szárny), az ajtó esetében pedig: 70 mm és 70 mm. A tok és a szárny profildarab értékei kívülről – az ablak bezárt állapotában egysíkú hatást keltenek, míg az ajtó esetében a szárny és a keret összesimult felület hatását keltik. A profilok alakjának köszönhetően karcsú és ellenálló ablak illetve ajtó szerkezetek hozhatók létre. Az MB-70 rendszerben lehetőség van MB-70US „rejtett szárnyú” és MB-70 Industrial ablakok elkészítésére is, amely tökéletesen alkalmas az ipari műemlékek felújítására.

A hőhídmegszakítók és tömítések alkalmazásának köszönhetően az MB-70 szerkezetre alacsony U hőáteresztési együttható jellemző. Ennek nagy jelentősége van a növekvő energiatakarékossági és környezetvédelmi követelmények idejében. A profilok az ablakok esetében az 1. anyagcsoport, ajtók esetében pedig a 2.1. anyagcsoport hőszigetelési követelményinek felel meg a DIN 4108 norma szerinti. A rendszerben profilírozott, 34 mm (ablakok) és 24 mm (ajtók) széles, üvegszálakkal erősített, poliamid, „omega” alakú hőhídmegszakító rétegeket alkalmaztak. A hőhídmegszakítók alakja, a lapos megszakítókhoz képest, növelik a profilok merevségét és segíti a profildarabok vízkivezetését, minden környezeti tényező esetében biztosítva ezáltal a megfelelő hőszigetelést. Az ablakokban alkalmazott hőhídmegszakító rétegek kiegészítő szigeteléssel rendelkeznek a profildarabok érintkezési pontjában, illetve kiugrókkal, amelyek a külső és a belső alumínium profildarabok között három részre osztják a kamrát.

Többek között az ilyen alakú hőhídmegszakító rétegek használatának köszönhetően, a hőszigetelés növelésének érdekében nem szükséges poliuretán habbal vagy hungarocell betétekkel kitölteni a közöttük lévő teret. A szigetelést speciális, kétkomponenses szintetikus kaucsuk EPDM tömítések biztosítják amelyek a sok éves használat során ellenállnak az öregedés folyamatának.

A rendszerrel használható üvegek vastagsága ablakszárnyakban 21 – 57 mm vastagságú, fix ablakokban és ajtószárnyakban pedig 12 – 48 mm vastagságú. Az üvegvastagság nagy választékának köszönhetően minden jellegzetes és különleges üvegfajta alkalmazható.